Le ski comme héritage à l'ESF de Valloire !
info
For informations about coronavirus click here
Delen

Skischool Valloire

Neem skilessen bij de ESF Valloire

Gelegen aan de Route des Grandes Alpes, aan de voet van de bergpas Galibier en tussen de nationale parken Vanoise en Ecrins, strekken de zeventien gehuchten van de gemeente Valloire zich uit langs de "Gouden Vallei". De Télégraphe, een andere beroemde pas, markeert de noordelijke ingang van de vallei.

Het skioord van Valloire met zijn 150 km aan pistes combineert het plezier van geweldig skiën met de charme van zijn authentieke dorp. Het après-skigebied biedt ook een breed scala aan activiteiten voor liefhebbers van winkelen en sneeuwschoenwandelen... Valloire is een echt Savoyaards dorp waarvan het bestaan teruggaat tot ver voor de mode van de wintersport. De kerk uit de 17e eeuw, de daken met dubbele helling, de 17 gehuchten en de 1263 permanente inwoners maken er een unieke plaats van, die door een constante beheersing van de ontwikkeling in stand wordt gehouden.

Dankzij de geleidelijke ontwikkeling van het toerisme in de 20e eeuw hebben de Valloirins hun activiteiten kunnen aanpassen aan de seizoenen: metselaars, ambachtslieden of winkeliers, bergboeren en natuurlijk professionals uit de toeristische en wintersportsector, die zich allemaal inzetten voor het behoud van hun manier van leven en hun identiteit in de bergen. Valloire profiteert van de nabijheid van de snelweg A43, de laatste schakel in de Alpenroute tussen Frankrijk en Italië. Het dorp is bereikbaar in minder dan 30 minuten vanaf de afrit van de snelweg en behoudt zijn winterse rust aan de voet van de Col du Galibier, waarvan de weg tot het voorjaar gesloten blijft.


105

Instructeurs
gediplomeerden

50

Pratende skileraren
Het engels

De extraatjes van deze school

 • Dagopvang/ Kinderdagverblijf
 • Club Piou-Piou
 • Freestyle/ Freeride
 • Buiten piste
 • Skitochten
 • Sneeuwschoenen
 • Handiski
 • Nordisch

Het skiresort

 • 65 km skipiste
 • 43 mechanische liften
 • 3 snowpark
Download de map van de pistes

Ontdek het skigebiedVALLOIRE

Een speciaal skioord

Het gebied Valloire-Valmeinier, uitgestrekt en gevarieerd, culmineert op een hoogte van 2600 m. De ligging, de uitgestrekte en golvende ruimten maken alle vormen van skiën mogelijk, van de meest familiale tot de meest sportieve, inclusief free style en free ride. Er worden ook internationale wedstrijden georganiseerd. 70% van het skigebied ligt boven de 2000 m en dankzij 375 sneeuwkanonnen bestrijkt de sneeuwcultuur een groot deel van de pistes.


Dankzij deze sneeuwzekerheid is het dorp te voet bereikbaar en kunnen de diensten die van een groot skioord worden verwacht, het hele seizoen door worden verleend. De kwalificatie van het skigebied wordt bevestigd door de twee internationale pistes (goedgekeurd voor wedstrijden): een 3810 m lange piste met een hoogteverschil van 1000 m voor de afdaling en een 2250 m lange piste met een hoogteverschil van 350 m voor de Super G.


Met zijn A.F.S. gecertificeerde snowpark, behoort Valloire tot de top 10 van beste snowparken in Frankrijk, zoals verkozen door "SnowSurf", het referentiemagazine voor sneeuwsportliefhebbers. Het snowpark ligt op het massief van de Crey du Quart en bestaat uit een halfpipe en een voorgevormde boardercross. Om de trucs af te wisselen, vermenigvuldigen de big-air, hips of face quarters zich tijdens de winter, afhankelijk van de sneeuwval. 3 "snowparkers" werken het hele seizoen fulltime.


De skioorden in de buurt van Valloire

Onze contactgegevens

Esf Valloire
63 Chemin du Crêt de la Brive
73450 VALLOIRE

Tel. 0479590073
Bezoek de website van de school

Neem contact met ons op

close