Activités Nordiques - Esf net
info
For informations about coronavirus click here
Delen

Langlaufen

Voor wie is langlaufen geschikt?

Heeft u zin om alles los te laten, weg te gaan en nieuwe horizonten te ontdekken? 

Voor beginners of meer ervaren skiërs, onder begeleiding van een esf instructeur, verken de omgeving van het skioord op langlauf pistes aangepast aan uw niveau en ontdek de schoonheid van de bergen. 

  • Volwassenen, alle niveaus
  • Kinderen vanaf 4 jaar. 

Klassieke stijl

De gebruikte ski's zijn lang en smal: ze hebben geen metalen kanten, en het centrale gedeelte is gewaxt voor retentie of, als dat niet het geval is, uitgerust met schalen in het kader van toerisme-ontspanning.
Deze traditionele techniek, bekend als klassiek, bestaat uit het voortbewegen in twee parallelle sporen. Het is ook bekend als de alternate step techniek, omdat het glijden gebeurt van de ene voet naar de andere.

Schaatsstijl

Het schaatsen wordt beoefend met gladde ski's, zonder wax, om over de gehele lengte zo soepel mogelijk te glijden. 

Deze stijl, die lijkt op schaatsen, is veeleisender dan het klassieke schaatsen en vereist een bepaalde lichamelijke conditie.
 

Overige praktijken

Biatlon

De combinatie van inspanning en precisie! Biatlon is een complete sport die fysieke inspanning en grote concentratie combineert. 
Met gepassioneerde instructeurs, kom en ontdek in groep of individueel deze sport die nog te weinig bekend is maar in volle expansie is! Biatlon is voor iedereen toegankelijk. Het is raadzaam om enige kennis van Noords skiën te hebben om te beginnen. Ook al is de schaatsstijl die van de biatlon, het kan even goed als klassiek skiën. 

De sneeuwschoenwandeling

Vergeet de stress en de drukte. Kom en geniet van de sneeuw door in uw eigen tempo op sneeuwschoenen te lopen.

Ontdek, onder begeleiding van professionals, de berg, de fauna en de bosrijke omgeving.
Ontdek de rijkdom van de berg in de winter. Gedurende een paar uur wandelen, zal de instructeur u een onvergetelijk moment laten beleven.

Telemarkskiën

Nostalgisch naar perfecte beweging of aangetrokken door de elegantie van de houding, probeer telemark skiën!

Het telemarkskiën, dat in de 19e eeuw in Noorwegen werd uitgevonden, is de oudste techniek van het alpineskiën. Esthetiek en elegantie kenmerken de beheerste telemark bocht. 
Gun uzelf de middelen om alle finesses van deze techniek te doorgronden: vertrouw op de esf-specialisten, zij zullen u de sleutels aanreiken van een efficiënte en economische techniek!

Vind een school

Onze 220 scholen zijn verspreid over alle Franse bergmassieven. Ontdek met één klik informatie over elke school en de bijzonderheden van het resort.
close