Fonds de dotation enfance & montagne - Esf net
info
For informations about coronavirus click here
Delen

De magie van de bergen

Een paar dagen weg van beeldschermen en sociale netwerken, opnieuw in contact komen met de natuur en meer in het bijzonder met de bergen, bewust worden van de noties van milieubescherming: de missies van de stichting zijn veelvoudig.

Het "Syndicat National des Moniteurs du Ski Français" (SNMSF) heeft in 2020 het donatie fonds "Enfance & Montagne" opgericht. Het geeft financiële steun aan educatieve projecten die verband houden met de bergen (zoals ontdekkingscursussen). Dit is een zeer Franse traditie die de Unie wenst aan te moedigen. 
Voor de kinderen zijn de ontdekkingen rijk : die van een nieuwe omgeving, het leren kennen van autonomie en gemeenschapsleven, het beoefenen van sport en culturele activiteiten... Het resultaat zijn onvergetelijke herinneringen die hen morgen misschien tot de toekomstige ambassadeurs van de bergen zullen maken. 

Toegewijd aan de jeugd

De SNMSF, die aan de basis ligt van dit project, is ervan overtuigd dat de waarden die door deze ontdekkingsklassen worden ondersteund, essentieel zijn voor het welzijn, de ontwikkeling en het onderwijs van onze kinderen.

Het is met overtuiging dat de SNMSF haar inzet voor de jeugd bevestigt door middel van het donatie fonds "Enfance & Montagne", en hoopt de lessen bergbeklimmen de plaats te geven die hun toekomt in het onderwijsproces op school.

Ten behoeve van ontdekkingsklassen

"Enfance & Montagne" zal alle ingezamelde middelen herverdelen via een financiële dotatie die rechtstreeks wordt toegekend aan de door de basisscholen georganiseerde ontdekkingsklassen. 

Het Syndicat National des Moniteurs du Ski Français, oprichter van "Enfance & Montagne", zal een donatie van 200.000 € toekennen voor het eerste boekjaar 2020/2021.
Om meer te weten, bezoek de site van het donatie fonds "Enfance et Montagne"

TOEGANG TOT DE WEBSITE

Wilt u een donatie doen?

close